12 februarie 2014

Dan Diaconescu: "Sunt complici"



Prioritate de dreapta:

"La noi, Băsescu e deja de 8 ani, Iliescu a fost aproape 10 ani, parcă lumea se săturase... Oamenii se şi plictisesc. De aia eu cred că ar fi bine chiar clasele politice, în întregimea lor, să se tot schimbe. Oamenii se plictisesc în general şi când citesc o carte bună, dar când se uită la un film prost, ca cel al evenimentelor politice din România?... De aia cred că politicienii se ajută între ei. În opinia mea, Traian Băsescu şi Victor Ponta se ajută între ei de 23 de ani să stea la putere. Ei se ceartă doar la TV sau în Parlament, dar în realitate se înţeleg atât de bine şi preferă acest joc politic de putere 'să stăm noi 4 ani, tu 4, să furăm, să nu ne anchetăm unii pe alţii'", a spus Dan Diaconescu, în emisiunea "Jocuri de putere".


În opinia sa, clasa politică funcţionează după un mecanism prestabilit, care presupune trecerea cu vederea, de la o guvernare la alta, a tuturor "neregulilor" făcute de predecesori.

"Niciodată un premier, când a venit la putere, nu a cerut anchetarea vechiului premier. Aţi auzit de anchete solide făcute de Ponta împotriva Guvernului Boc sau MRU, sau un preşedinte să vadă ce a făcut celălalt preşedinte? Ei sunt foarte bine înţeleşi între ei. Acum l-au readus pe Băsescu unde-i place cel mai mult lui Traian Băsescu, vedeam în această seară că e fericit cumva Băsescu...", a adăugat Diaconescu.

Astfel, susţine Diaconescu, "coabitarea" s-a transformat în "complicitate".

"Aş vrea să schimbăm sintagma "coabitare" în "complicitate". Una e să coabitezi spre binele poporului, aşa mă gândisem că vor să facă, nu să faci o complicitate la hoţii... Când Ponta anulează azi cu mare fală datoriile CFR... Sunt sute de milioane de euro... Se puteau mări pensii. Pe de altă parte, trebuia găsit vinovatul. Stau şi mă întreb, în cazul Oltchim, Ponta a spus că nu se pot şterge datoriile istorice, dar acum cum s-au putut şterge în cazul CFR? Dacă câştigă un apropiat, pesemne, al lui Ponta, se pot sterge... Din coabitare, au dat-o în complicitate. De ce Traian Băsescu nu şi-a găsit azi 1 minut să spună şi despre ilegalitatea de la CFR?", încheie Diaconescu.


REALITATEA.NET

Niciun comentariu:


Postări populare