28 martie 2013

Ce cauze are acest eşec al dreptei ?




"Neoliberalismul în versiunea sa globalistă pledează de fapt pentru "societatea deschisă", adică deconstrucția tradițiilor, deconstrucţia frontierelor naționale și economice și, în cele din urmă, a tuturor identităților, care sunt privite ca bariere în calea "comerțului liber" între indivizi egali și "raționali", eliberaţi de orice apartenenţă.
Populațiile autohtone sunt, de asemenea, văzute ca un obstacol în calea proiectului, şi nu ca o pârghie.
Ca urmare, dreapta nu se poate declara, pe de o parte, în favoarea : familiei, a tradițiilor culturale, a identităţii, a cetățeniei și a națiunii, iar pe de altă parte să predice această ideologie. Există o disonanță cognitivă între cele două poziţionări. Dreapta raliată curentului globalist de liber schimb abia se mai aude şi devine imperceptibilă. Şi, de fapt, nu mai este dreapta.
Aceasta este exact ceea ce s-a întâmplat !
"

Traducere a articolului de la  Polémia: Pourquoi l'échec de la droite ? (1/2)

Partea 1


Comunicare prezentată în ziua de 21 octombrie 2012
de J.Violette la ediţia a XVIII-a
a Universitaţii anuale
Club de l'Horloge
a cărei tematică generală este :
« Unirea Dreptei » 

Introducere

Pentru a obţine majoritatea, dreapta trebuie să rezolve o ecuaţie simplă : să se unească. 

  •  - În Franţa, dreapta reprezintă o voce majoritară faţă de situaţia din 1981. În 2012 Partidul Sociaist a obţinut numai 16,5% în primul tur în timp ce UMP a obţinut 22% iar FN 7%, iar F. Hollande a fost ales cu numai 48,6% din totalul voturilor.
  • - Dreapta poate fi majoritară numai cu condiţia să fie pluralistă, fiind formată dintr-o dreaptă guvernamentală (oricare i-ar fi sigla), dar care nu poate câştiga alegerile singură, şi o dreaptă populistă aflată în aceeaşi situaţie. Caracterul pluralist este o trăsătură naturală a dreptei, stânga fiind prin vocaţie reducţionistă, monolitică şi intolerantă.
  • - După cum a arătat anul 2012, singura alternativă la unirea dreptei este victoria durabilă a stângii.
Toate sondajele arată că alegătorii dreptei sunt deschişi acestei uniuni. Recompunerea dreptei este prezentă în mintea alegătorilor săi. În acelaşi timp, însă, este prezentă şi în mintea "absenteiştilor", a celor care nu votează şi care au devenit în ultimul timp "cel mai mare partid" din Franța. Aceştia işi doresc să existe o ofertă politică palpabilă care să ducă la o alegere reală între stânga şi dreapta, ofertă ce nu mai există în zilele noastre.

De fapt, cei care refuză cu încăpăţânare această unificare sunt "cei din conducerea diferitelor curente de dreapta : fie pentru că sunt tributari "corectitudinii politice", fie pentru că îşi imaginează că pot câștiga fără să aibă aliați.

Acestea sunt două iluzii mortale pentru dreapta.


 * * *

25 martie 2013

Papai măturând grajdurile lui Augias C. Neculai



"din Cretacic; persoanele sau evenimentele prezentate nu sunt reale"

Un hypertext al lui AVP, aparut AICI. Senzational:

Un text-test pt prietenii mei Dorin si Florin…

Asa cum am spus aici, io nu-mi mai fac iluzia ca vreo sfortza curata, imaculata, ori vreun arici pogonici dintre telectualii nostri cica mai voinici, breslasi calici de cariere mici, dar cu fashionabil sclipici, si nici chiar senioru ala dac-ar invia si-ar fi inconjurat de-aceiasi comilitoni famelici, ca sa nu mai pomenesc de nea Goma, cu obsesiile-i doldora de fantasmatici priculici antisemitici, deci nimenea, aloo, n-ar mai phootea sa faca cine stie ce rahat – in sensu bun, n-asa ? – p-acilisha, decat tot astia, care-au slujit Raul candva, chit ca unii fara sa vrea, si care astazi, vazand c-au scapat ca prin urechile acului dintr-o cumpana istorica pentru ei f. grea, ar trebui sa stea dreq in banca lor, reshpektive sa se retraga ale pleshitza si cupola tovilor si baietilor, ilicilor, butimanilor, bomboneilor, geonelilor, felicsilor, sovilor, hrebenciucilor, paturicilor in rezervatia umbroasa a Manastirii Secu-lilor, aia manoasa, si sa-si consume pana la sfarsitu zilelor (intr-o fericire cam rusinoasa, dar asta e situatia, n-asa ?) pomana destinului cea puturoasa, insa crezi ca tovii si baietii facura asa, bey…? Din contra, cei mai multi dintre ei nici de-ai ciumii nu se lasa, ci-ncorajati de faptu ca inca nu le-a reintrat nea Nicu-n casa, fiindc-au avut grija sa-l rataceasca pe la Ghencea-civil subt iarba grasa, isi inchipuie ca abia acum a sosit era lor ticaloasa, crezand ca dupa ce-au hapait emolumentu SSMD (sau a Matusii mostenire pacatoasa, cum ar veni…), tot ei vor suge si tzitza lu tante Ioropa cea laptoasa, fara sa bage de seama – caci asa e cand iti ia Dzeu mintile, nainte de a te pierde – ca barbatu lu tante Ioropa asta, ascuns intr-un Tufish inca verde, doar se preface ca nu-i vede si le pregateste scatoalca pe-ndelete, dar implacabil, n-asa…? In loc sa stea cu ochii pe palma grea ce se-apropie deloc furioasa, dar inflexibila ca razbunarea unui pasha de tagma lor de moroi cu rinza groasa si sa-l ajute sa-i extraga mai repede – chiar pe ei, aloo…- din iepocalu Shit pe cel ce vrea sa curatze cat de cat “sistemu ticalosit” (si nu pentru c-ar avea de gand sa moara cu el de gat ori pentru ca odata n-a fost si el subt vremi, ca stravechiu’ cronicar, ci fiindca e mai lucid si mai putin avar decat cinu-i deja f. reactionar, n-asa…? si vrea sa-l conduca la limanu pensionar, macar, mai sacrificand azi un nemernic lorar, maine un scarbos sforar, poimaine un turnator mai mult or mai putin ordinar si tot asa pana trece ceasu rau, iar libertarienii desfiinteaza – precum pedeapsa aia capitala abrogata de criptoteroristi la potou – si orisice bulau…), asadeci astia, ex-tovii si baietii in dement chor si orbi ca imparatu cartitzelor, pe insusi Salvatoru lor il fluiera, il scuipa si-l abhor…

22 martie 2013

Everac: Pocinogul majorității



   Pocinogul principal al maleficiilor principiului majoritatii e insasi democratia, unde o suma de oameni nepregatiti, unii chiar neciopliti, isi aleg conducatorii (si exploatatorii) asa zicand dupa miros, fara sa stie in ce se aventureaza, ei fiind la cheremul unui numar nefericit de ignari, si acestia usor de cumparat, fie si cu iluzii. Aceste majoritati impure ne-au adus fara sa stie sub calcaiul unor ticalosi, iar acuma trag scurta. Se putea altfel? Sigur ca se putea, dar, tot asa, orbeste. Numarul care determina directia in general nu stie ce face.
   Nu s-a gandit nimeni, votand pe nemernici, ca ei vor asigura la randul lor majoritati unor gestionari straini in toate marile si importantele intreprinderi romanesti, vor aduce acest pamant in situatia de a fi stapanit si colonizat cu altii, care vor pune usor mana pe cea mai mare parte din actiuni, dupa ce respectivele intreprinderi au fost declasate si subrezite cu sila. Spre deosebire de alte tari care si-au asigurat un 51% din tot ce se intreprinde pe teritoriul lor, nemernicii romani au dat la hurta majoritati cui a vrut, ca sa se gudure si ei si sa ia nelegiuit pesches pe seama lor.
   Majoritati amenintatoare se ridica si pe seama populatiilor conlocuitoare de alta nationalitate, etnia rroma fiind aceea care intr-un numar calculabil de ani, nu prea multi, va deveni covarsitoare prin rata ei demografica inalta fata de balbaiala si bajbaiala etniei romane. Ea va da ineluctabil majoritati care ne vor impinge intr-un unghiu minor, schimband caracterul dominant romanesc. Iar in enclavele unde se aduna sau se creeaza alte majoritati, fie si prin epurare etnica, apar si revendicari autonomiste, provocatoare de alte pocinoage. Guvernantii stau cu caciulile pe ochi si cu ceara in urechi, creditand in continuare statu-quo-ul. Dar crearea de majoritati alienante e in mars. Se pare ca si colonizarile masive.
   Insa nu numai ordinea social – politica, dar si cea morala e un teritoriu in care majoritati negative ameninta consistenta natiunii. Dezeducarea face pasi mari, amenintand zone tot mai vaste. Directorii de oficine mass-media, fie independenti si din capul lor, fie subordonati, fac tot posibilul sa aduca vulgaritatea in prim plan, punand-o sa se lafaie ore, zile, luni, in fata ochilor nostri, ca sa scoata o para cat mai consistenta. Ei se unesc cu toparlanii, toape ei insisi, ca sa creasca toparlania din teritoriu. Toparlanii vor ajunge (prin acest regim) majoritari, daca n-au ajuns deja. Ce sa le faci? Nicaieri nu scrie ca n-ai voie sa fii de prost gust, acest lucru nu se poate legifera. Prostul gust castiga din aproape in aproape prin mijloace democratice, respectand ratingul. Tot felul de pocitanii mizerabil educate vin seara de seara pe post de vedete, tarandu-ne la vale. Glumele lor sunt penibile, dezinvoltura scandaloasa. Totul e jos, la indemana ultimului gagiu. Acest gagiu se duce apoi sa ne reprezinte si in strainatate, unde inmulteste pegra si demasca o mentalitate de marginal, fie el cersetor, hot sau altceva. Astazi mai sunt inca resorturi cat de cat coercitive, limitative, voci si standarde-cenzor. Dar maine, toparlania spurcata la gura si hidoasa la suflet va avea majoritati impresionante, gatuind din interior societatea romaneasca. Sub zodia Elodiilor, (dar nu numai) se petrece un dezmat stilistic fara egal, o tatarie contaminanta. Sub zodia lui Mitica, romanul apare tamp si desucheat. Nu mai exista, se pare, o clasa – monitor care sa cenzureze cu zambet mitocania altora, aducand-o la un nivel suportabil; acum, cu barierele deschise, la indemn mass-media, toata lumea s-a invalmasit in mitocanie, e greu sa mai scoti capul din ea, s-a intins in literatura, in arta, in mistica, peste tot. Cine educa? Dracu! Care e stilul natiei? Jalnic. Cine se sinchiseste? Alesii, prin vot majoritar, dat chiar de ghiorlani.
   Asteptam sa creasca si minoritatile sexuale, si cele de secta, si in general toate acele sectoare ce pot malforma societatea sub pretext c-o liberalizeaza si democratizeaza. Pocinogul initial, al alegerii intamplatoare, odata consumat, celelalte decurg de la sine... Vad imprejur numai taratori-dupa-voturi, combinatori-de-majoritati. Unde e elita?

7 martie 2013

Lumea satului – Monografie povestită



Partea I: Zvonul (3)

Ghiţă al lui Pricop sta mai într-o parte şi frământa căciula între mâinile crăpate de la munca câmpului. Se apropie gânditor de ceilalţi:

- Bă, ia ascultaţi aici ce vă spui! Bă, eu nu dau niciun pumn din pământul de la tata! Ăl bătrân, după ce fu decorat de rege, când se întoarse acasă rănit, după ce se termină frontul, veni şi cu actele pă pământ. Acu’ cu ce mama dracu’ rânduială vine ăştia să mi-l ia, mă? Ce sunt, mă, ei de fac ce-i taie capul?

- N-ai auzit, bă? Îşi zic comunişti şi că cine are pământ e chiabur şi că e împotriva lor! Ei spun că pământurile sunt la toată lumea şi că nimeni nu trebuie să stea d’oparte,  răspunse Chioru’. Mama lor de tâlhari, o să murim de foame dacă ne ia tot!

- Da’ tu de unde dracu’ ştii, mă, de toate astea?, îl întrebară câţiva din grup.

- Mă, băiatu’ lu’ vecinu’ meu din spatele casei lucrează la oraş la calea ferată. Pă ei, care a mai vrut să rămâie cu serviciu, i-a obligat să intre la ei, la comunişti. Şi spunea Paul, băiatul vecinului, că îi adună aproape seară de seară şi le împuie capul cu toate drăcoveniile. Cum că să să unească împotriva celor avuţi şi să le pună mâna pe bogăţii, să le dea şi la ăia săracii, cum că pământul nu este doar al unora şi că el trebuie luat şi să-l muncească toată lumea, că să nu mai fie bogaţi şi săraci… Drăcii d-astea, de nu le poci înţelege!

6 martie 2013

Politica românească: scenetă în două acte care se repetă la nesfârșit



Politica românească. O scenetă în două acte care se repetă. Distribuția diferă, scenariul e același. Am miopie eu și nu văd schimbările? A venit un nou guvern. Nu suntem cumva la fel de proști și nemâncați? Încep să am impresia că ăștia se mai schimbă de la putere doar pentru că obosesc și vor ceva timp liber să cheltuie prin Caraibe. Votăm x pentru că nu mai vrem y și votăm y pentru că nu mai vrem x. Sunt șanse să apară un z în ecuație? Când?

Am fost la referendum să-mi anulez votul. Nu pentru că l-aș fi vrut pe Băsescu la loc sau demis, nu pentru că aș fi vrut să-l văd pe Crin sus. Ca cetățean onorabil consider că e ca și cum plătești o factură. Sunt întrebat, merg să răspund. Că se strâng 50, nu se strâng, nu mă interesează. Mi-am anulat votul pentru că ambele scenarii post-referendum mi se par în egală măsură zadarnice ca soluții pentru un trai mai bun. Ca soluție pentru ca noi, fraierii ăștia mici. Cifrele din statistice.

De ce a fost referendumul nereușit pe barba usl?

Simplu! Cine vine în locul pdl? Cine a fost înlocuit de pdl. Și cum nu-mi aduc aminte de vremuri mai bune, unde e schimbarea? Clasa politică a devenit un cerc vicios și în egală măsură, impenetrabil. Poți să-l spargi? Alegeri libere? Vrăjeală mai mare decât aceste garanții ale democrației nu găsești. De ce? O să ziceți: candidează, băi boule, tu și înlocuiește-i pe fraieri dacă ești mai bun. În regulă. Garanții democrației îmi permit să candidez. Dar de unde bani de dat biscuiți la fraieri? Că ne-au adus ăștia într-un stadiu de degradare atât de primitv încât omul a ajuns să voteze pe napolitane. Și cum nu sunt un colos financiar, tata nu a fost securist să aibe munți de bani, cum nu am făcut afaceri cu statul, de unde bani de aruncat în campanii electorale? Ăștia de unde au bani? De la oameni de afaceri care, au și ei interesele lor. Dacă aș da mâna într-un astfel de contract nu aș fi mai presus de ei. Deci? Poți să fii deștept foc. Până nu dă foamea în populație, nu va vota nimeni o idee. Vor vota pe sacoșe.

Și uite cam așa clasa politică a polarizat în 2 sfere în jurul cărora orbitează tot felul de proști care mă fac pe mine băsist sau usl-ist. Sferele de față sunt la fel de strălucitoare și guvernează prin rotație. X și Y. Când X e la putere, Y latră cu ajutorul instrumentelor suspuse și câștigă. În următorii 4 ani, X latră despre eșecul lui Y și ajunge din nou la putere. Pentru că românul uită repede, nu mai știe că l-a ales pe Y din vina lui X și acum îl va vota pe X din cauza lui Y. Care-i diferența? 4 ani, 8 ani. E relativă. Și tot așa o să rămâneți în vânt, ronțăind la oase. Nu vă rămâne decât să înjurați prin comentarii, să deschideți televizorul și să aflați dacă soția lui pepe a născut un copil sau un marțian. Nu vă rămâne decât să vă alegeți tiranii după ce își fac nevoile în creierii voștri prin televizor. Contați pentru că sunteți cifre. În rest nimeni nu vrea să vă cunoască. Ei vor să știu că munciți pe 6 milioane și cam atât.

Vom plăti cea mai scumpă autostradă DIN LUME prin intermediul usl-istului cu masca de chirurg, oprescu. Noi, aici, în estul Europei. Această fascinantă țară, rai pentru pungașii ăștia. Suntem foarte proști. Fiica președintelui se căsătorește cu porumbei albi la Palatul Știrbei cu regi ai asfaltului domnișori de onoare. Poate vine și bercea într-o permisie să dea cu dolari pe Aurel Tămaș. Uitați-vă în portofel, români. E gol? De ce oare? Furtul e pe față și portofelul vostru e gol. Deschide televizorul și dormi în continuare. Cască gura și judecă de pe canapea totul. Ești cel mai tare și cel mai deștept, numai că de la 7 ești în picioare, să le fii sclav. Dar tu ești deștept, îți dau voie să trăiești cu gândul ăsta. Noi suntem niște extremiști antisociali și periculoși. Nu vrei cu noi. Nu ești pregătit pentru doza noastră de adevăr. Nu vrei să recunoști cât de prost ești. Mergi cu cei care se mulțumesc cu tine așa fraier și lasă-i în urmă pe cei care-ți pun pe masă o idee să o rumegi.

Ion Negoiaș

4 martie 2013

Adevărata eliberare



articol de Paul Everac ("dinozaurul cu dinţi")

Eram serb, iobag, si aveam de indeplinit diverse biruri, in cap cu mucarerul, dar si gostina, vacaritul, fu­ma­ritul si multe altele, vai de zilele mele, caci altfel ma afumau pe mine.
  Peschesul cel mare il lua Voda, dar mai aveam un rand si la boier, plus unul la egumen care nu ma slabea nici el, afurisindu-ma. Tara era bajenita, supta de toate darurile ei, cotropita fara istov. Catane unguresti de principe protector isi faceau deseori aparitia pe mosie, printre altii, cu chip sa ne ocroteasca, dar bagand sila in traiul si avutul nostru. Mi-au luat fete pentru imperecheri scarbavnice lnaltul Divan si feti dinainte hotarati pentru turcit. Era jale, cum oi fi rabdat? Hulpavii imi faceau legea, iar lor, Padisahul, Vizirul, agalele, pasalele…
   Pe urma m-au mai eliberat, adica a ve­nit rusul si mi-a dat cum a vrut el un Regu­lament Organic.
   Pe urma m-am eliberat si mai tare, ca a pus neamtul o clipa mana pe carma, si-n scurta vreme iarasi rusul mi-a spus ce sa fac, cat sa-i dau, cum s-o carmesc, cum sa vorbesc, cum sa cuget; si mi-a luat indesat. Mi-a luat insa si capeteniile de pe cap, si le-a taiat capul, ajutandu-se de comisari bozgori si venetici. Imi spunea dinainte cati insi am de scos datori si cati vinovati, - stia dinainte, al dracului! Mi-a sparcuit si din tineret, mi-a pus calus la gura!.. M-a tinut la ochi!…
   Dar uite ca a venit vremea sa ma eliberez de tot si sa ma ajut: cu FMI. Sunt prieteni buni, chibzuiesc ei pentru mine, pentru noi, lasa lesa potrivita. Nu mai platesc pesches, platesc dobanzi. Nu ma mai afuma, se multumeste numai cu avutul, casa, pamant, bani, ce-o fi. Boiernasii desigur, trebuie tinuti, si egumenii! Castigurile le ia barosanul strain cu socoteala, te lasa sa mai respiri. Ungurii, altadata impovaratori, acum ajuta cu tot sufletul, pun ei ordine la noi in treburi. Fetele pe care le dadeam isi fac acum rostul liber prin porturile altora, unde mai iau si gologani. Fetii nostri se duc cu voie buna sa munceasca la altii, dupa ce i-am scolit aici. Regulamentele nu mai sunt Organice, dar sunt bune si stricte, cat sa nu mai iesi din nevointi. Nu mai dai fumarit, ci taxe progresive pentru energie si combustibili. Nu mai dai gostina pentru porci, caci s-au umanizat. Multe dobitoace au intrat in Colegiu, fac excursii, mugesc frumos, se balega cu distinctie, nu ca altadata.
   FMI-ul isi bate acum saracul capul pentru noi, ne spune cati sa dam afara, cate paturi sa punem la cate spitale ramase, ce boli avem voie sa facem, cati morti prevedem. Pe belitori si smecheri ii trecem prin asa zisa justitie, adica ii aratam la TV, le facem putina asuprire si le dam drumul. FMI se baga in piete cu chibzuinta, ne fac preturi, ne spun (ca sa nu ne doara capul) ce mai avem de lichidat. Desfiinteaza ici, desfiinteaza colo, incet, cu masura, cu bunavointa, nu cu anasana, ca altadata.
   Am aflat ca vor reglementa si cate echipe sa joace in liga I, cati jucatori sa aiba o echipa, cate goluri sa dea un inaintas, cu ce picior. Se pare ca vor sa schimbe, tot amiabil, si degetele de la o mana. E in lucru un regulament cu cate fasii de carne sa putem pune la o ciorba de burta. Fratii unguri nu ne mai apasa, ei jinduiesc acum pentru Ungaria, aici vor numai caimacul. Tiganii sunt si ei, in sfarsit, la larg, le zice romi, adica romani prescurtati. E peste tot omenie si prietenie ce nu s-a vazut, Voda asculta acum doine vesele dinspre Ocean. La sefie e venit caimacanul FMI Franks, om de toata nadejdea. E o adevarata suprema eliberare!

Postări populare