22 martie 2013

Everac: Pocinogul majorității



   Pocinogul principal al maleficiilor principiului majoritatii e insasi democratia, unde o suma de oameni nepregatiti, unii chiar neciopliti, isi aleg conducatorii (si exploatatorii) asa zicand dupa miros, fara sa stie in ce se aventureaza, ei fiind la cheremul unui numar nefericit de ignari, si acestia usor de cumparat, fie si cu iluzii. Aceste majoritati impure ne-au adus fara sa stie sub calcaiul unor ticalosi, iar acuma trag scurta. Se putea altfel? Sigur ca se putea, dar, tot asa, orbeste. Numarul care determina directia in general nu stie ce face.
   Nu s-a gandit nimeni, votand pe nemernici, ca ei vor asigura la randul lor majoritati unor gestionari straini in toate marile si importantele intreprinderi romanesti, vor aduce acest pamant in situatia de a fi stapanit si colonizat cu altii, care vor pune usor mana pe cea mai mare parte din actiuni, dupa ce respectivele intreprinderi au fost declasate si subrezite cu sila. Spre deosebire de alte tari care si-au asigurat un 51% din tot ce se intreprinde pe teritoriul lor, nemernicii romani au dat la hurta majoritati cui a vrut, ca sa se gudure si ei si sa ia nelegiuit pesches pe seama lor.
   Majoritati amenintatoare se ridica si pe seama populatiilor conlocuitoare de alta nationalitate, etnia rroma fiind aceea care intr-un numar calculabil de ani, nu prea multi, va deveni covarsitoare prin rata ei demografica inalta fata de balbaiala si bajbaiala etniei romane. Ea va da ineluctabil majoritati care ne vor impinge intr-un unghiu minor, schimband caracterul dominant romanesc. Iar in enclavele unde se aduna sau se creeaza alte majoritati, fie si prin epurare etnica, apar si revendicari autonomiste, provocatoare de alte pocinoage. Guvernantii stau cu caciulile pe ochi si cu ceara in urechi, creditand in continuare statu-quo-ul. Dar crearea de majoritati alienante e in mars. Se pare ca si colonizarile masive.
   Insa nu numai ordinea social – politica, dar si cea morala e un teritoriu in care majoritati negative ameninta consistenta natiunii. Dezeducarea face pasi mari, amenintand zone tot mai vaste. Directorii de oficine mass-media, fie independenti si din capul lor, fie subordonati, fac tot posibilul sa aduca vulgaritatea in prim plan, punand-o sa se lafaie ore, zile, luni, in fata ochilor nostri, ca sa scoata o para cat mai consistenta. Ei se unesc cu toparlanii, toape ei insisi, ca sa creasca toparlania din teritoriu. Toparlanii vor ajunge (prin acest regim) majoritari, daca n-au ajuns deja. Ce sa le faci? Nicaieri nu scrie ca n-ai voie sa fii de prost gust, acest lucru nu se poate legifera. Prostul gust castiga din aproape in aproape prin mijloace democratice, respectand ratingul. Tot felul de pocitanii mizerabil educate vin seara de seara pe post de vedete, tarandu-ne la vale. Glumele lor sunt penibile, dezinvoltura scandaloasa. Totul e jos, la indemana ultimului gagiu. Acest gagiu se duce apoi sa ne reprezinte si in strainatate, unde inmulteste pegra si demasca o mentalitate de marginal, fie el cersetor, hot sau altceva. Astazi mai sunt inca resorturi cat de cat coercitive, limitative, voci si standarde-cenzor. Dar maine, toparlania spurcata la gura si hidoasa la suflet va avea majoritati impresionante, gatuind din interior societatea romaneasca. Sub zodia Elodiilor, (dar nu numai) se petrece un dezmat stilistic fara egal, o tatarie contaminanta. Sub zodia lui Mitica, romanul apare tamp si desucheat. Nu mai exista, se pare, o clasa – monitor care sa cenzureze cu zambet mitocania altora, aducand-o la un nivel suportabil; acum, cu barierele deschise, la indemn mass-media, toata lumea s-a invalmasit in mitocanie, e greu sa mai scoti capul din ea, s-a intins in literatura, in arta, in mistica, peste tot. Cine educa? Dracu! Care e stilul natiei? Jalnic. Cine se sinchiseste? Alesii, prin vot majoritar, dat chiar de ghiorlani.
   Asteptam sa creasca si minoritatile sexuale, si cele de secta, si in general toate acele sectoare ce pot malforma societatea sub pretext c-o liberalizeaza si democratizeaza. Pocinogul initial, al alegerii intamplatoare, odata consumat, celelalte decurg de la sine... Vad imprejur numai taratori-dupa-voturi, combinatori-de-majoritati. Unde e elita?

Niciun comentariu:


Postări populare